Welkom > 

Donateur worden?

Stel, u denkt: het donateurschap van de stichting Een en Ander, is dat iets voor mij? Dan wilt u natuurlijk nu weten wat het kost, en wat u ervoor terugkrijgt.

De Stichting Eén en Ander kent twee vormen van donateurschap: het ‘tientjeslidmaatschap’ voor wie het rustig aan wil doen, en een volwaardig donateurschap waarvoor u kunt intekenen bij een jaarlijkse donatie van 25 euro.
Voor beide vormen van donateurschap ontvangt u iets terug.

Voor een tientje al donateur
‘Tientjesdonateurs’ ontvangen de begeerlijke Eén en Ander-bumpersticker, zodat ze op de openbare weg kond kunnen doen van hun sympathie voor de doelen van de stichting. Verder worden ze via de e-mail geregeld op de hoogte gehouden van al het nieuws over de stichting.

25 euro - het pluspakket
Donateurs die tekenen voor een bedrag van 25 euro, kunnen eveneens rekenen op een bumpersticker en een geregelde nieuwsvoorziening via de elektronische post. Daarnaast ontvangen ze een uitnodiging voor de tweejaarlijkse uitreiking van de Gonsalvesprijs.
Bovendien kunnen ze aanspraak maken op een aantrekkelijke korting op uitgaven/producten van de Stichting Eén en Ander – zoals het boekje ‘Op het Zand’ – en verdienen ze een plekje in de ‘vriendengalerij’ die binnenkort elders op deze website te vinden zal zijn.

Denkt u nu: dat donateurschap, dat lijkt me wel wat?
Dan hoeft u enkel een e-mailtje met uw gegevens te sturen naar post@een-en-ander.nl.
Het bestuur beslist of u voor het donateurschap in aanmerking komt.

Waarom deze vorm van ballotage?
Zo bijzonder vindt het bestuur zijn eigen stichting wel, en zo dierbaar het algemeen belang, dat in het huishoudelijk reglement van de stichting is vastgelegd dat niet iedereen zonder meer zijn naam aan de stichting kan verbinden.

Maar laten we ervan uitgaan dat het bestuur u graag als begunstiger verwelkomt. Dan ontvangt u een welkomstbrief en een machtigingskaart om uw donatie van uw rekening af te schrijven ten gunste van de stichting. Daarna ontvangt u de bumpersticker en kunt u naar hartelust uw begaanheid met het algemeen belang uitdragen.

Opzeggen van het donateurschap kan altijd, tot drie maanden voor het eind van elk kalenderjaar - maar daar gaan we natuurlijk niet van uit.